CAG Modulating the Infant Microbiome for Disease Prevention (MICROBIOME)

Et forskningssamarbejde: Mikrobiomer, forebyggelse af kroniske inflammerende sygdomme og behandling af børneastma

CAG Modulating the Infant Microbiome for Disease Prevention vil forbedre forebyggelsen af kroniske inflammerende sygdomme og behandling af børneastma.

Med udgangspunkt i mikrobiomer skal CAG’en styrke vores viden om mikrobiomets rolle i udviklingen af kroniske inflammatoriske sygdomme hos børn. En skæv mikrobiel sammensætning og modningsproces i både tarm og luftveje i det tidlige liv kan påvirke risikoen for senere udvikling af astma. CAG’ens overordnede mål er derfor at forstå sammenhængen mellem det tidlige livs mikrobiom og udvikling af kronisk inflammatoriske sygdomme.

CAG’en anvender unikke data, som folkene bag har samlet igennem en udvalgt mor-og-barn gruppe i et projekt kaldet COPSAC2010. Vi har her fulgt børn med en potentiel skæv mikrobiel sammensætning og derved øget sygdomsrisiko. Mor-og-barn-gruppens data giver en enestående mulighed for at kortlægge de mekanismer, der forbinder det tidlige livs mikrobiom – før sygdoms debut – med udvikling af almindelige kroniske inflammatoriske sygdomme.

Forekomsten af astma og andre kroniske inflammatoriske sygdomme er mere end fordoblet i løbet af det sidste halve århundrede i den vestlige verden.

Mellem 250.000 og 300.000 voksne danskere har diagnosen astma og i alt 7-10 % af skolebørn i Danmark har astma.

CAG’en skal finde nye strategier til forebyggelse og målrettet effektiv påvirkning af mikrobiomet for at beskytte mod sygdom.

Video: Forskning i det tidlige mikrobiom og børn med astma født ved kejsersnit

Venligst godkend Statistikker, marketing cookies for at se denne video.

Nyheder om CAG-samarbejdet

0
Antal deltagere
0
Hospitaler
0
Institutter
0
Primær sektor

Kontakt os

Hvis din henvendelse drejer sig om egne symptomer, sygehistorie og behandling skal du kontakte egen læge.

CAG-Chairs

CAG-Junior Chairs

CAG-key members