CAG Precision Diagnostics In Cardiology

Om os

Eliteforskere og klinikere fra Københavns Universitet og Regions Hovedstadens højtspecialiserede hjerteafdelinger samarbejder om at reducere sygelighed og dødelighed af hjertesygdomme.

Med CAG Precision Diagnostics In Cardiology har vi skabt et helt unikt forskningssamarbejde, der arbejder for at skabe en mere effektiv og præcis diagnostik og individualiseret behandling af hjertepatienter.

Øget præcisionsdiagnostik i behandlingen af hjertepatienter indebærer resultater fra detaljerede molekylære og cellulære undersøgelser (omics teknologier) og anvendelse af generelle sundhedsdata. Det er bl.a. data om specifikke kliniske forløb, tidligere og nuværende sygdomme, familiens sygdomshistorie, medicinforbrug og registerdata.

Baggrund

Kardiologien er et område, der omfatter et stort antal patienter, som selv med behandling fortsat har betydelig sygelighed og dødelighed pga. deres hjertesygdomme. Næsten en halv million danskere lever med en hjertesygdom, og hver fjerde af os dør af sygdommen.

De diagnostiske metoder som vi aktuelt anvender inden for kardiologien, fører generelt til forholdsvis uspecifikke diagnoser, og hovedparten af de behandlinger, som vi tilbyder, er baseret på princippet “one-size-fits-all”. Det gælder for iskæmisk hjertesygdom, myokardiesygdomme, arytmier, medfødte hjertesygdomme og for den akutte behandling, som vi tilbyder hjertepatienter i skadestuerne.

Vores viden om og forståelse af hjertesygdomme på molekylært og cellulært niveau er i markant udvikling – ikke mindst på baggrund af resultater inden for genetikken. Nyere viden om hjertesygdommer rummer et stort potentiale, der kun i meget begrænset omfang har fundet klinisk anvendelse. Med CAG-samarbejdet sikrer vi overførsel og implementering af den hastigt stigende viden om hjertekarsygdomme.

Uddannelse

CAG Precision Diagnostics In Cardiology skal løfte en stor undervisnings- og formidlingsopgave vedrørende personlig medicin inden for hjerteområdet.

0
Deltagere på tværs af hospitaler og universitet
0
Hospitaler
0
Centre/institutter

Kontakt os

Hvis din henvendelse drejer sig om egne symptomer, sygehistorie og behandling skal du kontakte egen læge.

CAG formandskab

CAG key members

Begynd at skrive og tryk enter for at søge