CAG Prognostication of Acute Recovery Capacity
– in an Aging Population
(ACUTE)

Om os

Visionen bag ACUTE-CAG er at forbedre akut pleje og behandling til ældre og svagelige multimorbide patienter, som lider af kronisk sygdom og polyfarmaci.

Ud af de i alt 1,3 millioner indlæggelser, der finder sted i Danmark hvert år, er 1 million akutte, og 70 procent involverer ældre, hvilket kunne gøre landets skadestuer til centrum for opportunistisk risikoscreening og indgreb fra et tid til behandling-perspektiv, såfremt vi ønsker at forbedre resultaterne af sundhedspleje samt begrænse udgifterne til sundhedspleje til den aldrende befolkning. Omkring 50 procent af alle ældre over 65 har en lidelse, der begrænser deres evne til at fungere og arbejde på fuldtid.

Frembruddet af akut sygdom i den multimorbide ældre befolkning kompliceres ofte af konkurrerende akutte og kroniske lidelser og polyfarmaci, hvilket skaber øget risiko for bivirkninger ved medicinindtag og andre behandlingstiltag.CAG PARC GCHSP

Der er udført ganske få mekanistiske og interventionelle studier fra det tidspunkt, hvor akut sygdom opstår, grundet logistiske udfordringer på landets travle skadestuer, som modtager patienter døgnet rundt. Trods anbefalinger og politiske ambitioner behandles og undersøges akut syge multimobide ældre derfor sjældent som en gruppe.

ACUTE-CAG har til formål at løse denne samfunds- og sundhedsplejemæssige udfordring ved at udforske ikke-sygdomsspecifikke tiltag og implementering af behandlingsstrategier målrettet multimorbide patienter. Der anlægges en translationel tilgang, der involverer en række kliniske fagområder, matematik og forskning samt samarbejde med forskere inden for samfundsvidenskab, statskundskab og samfundsøkonomi til gavn for uddannelse og udvikling af holdbare løsninger.

Læs også om ACUTE-CAG på Klinisk Forskningsafdeling Hvidovre Hospital

Ph.d.-projekter og postdocs i ACUTE CAG

Film om forskningssamarbejdet ACUTE CAG
0
Deltagere på tværs af hospitaler og universitet
0
Hospitaler
0
Institutter

Kontakt os

Hvis din henvendelse drejer sig om egne symptomer, sygehistorie og behandling skal du kontakte egen læge.

CAG formandskab

  • Ove Andersen Professor, Chief Physician, Amager and Hvidovre Hospital, The Capital Region of Denmark
  • Lene Juel Rasmussen
    Lene Juel Rasmussen Professor, Executive Director Center for Healthy Aging, Faculty of Health and medical Sciences, University of Copenhagen, CAG vice chairman, ACUTE-CAG

CAG key members

Begynd at skrive og tryk enter for at søge