Mød ph.d.-studerende Cecilie Henkel fra CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)

Mød ph.d.-studerende Cecilie Henkel fra

CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)

CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)

Ph.d.-studerende:
Cecilie Henkel,
læge, ph.d.-studerende,
Ortopædkirurgisk Afdeling,
Amager og Hvidovre Hospital.

Cecilie Henkel, ph.d.-studerende, ROAD

Hvad går dit ph.d.-projekt ud på?

“Mit ph.d.-projekt handler om genetikken bag artrose. Vi ved allerede, at artrose er arveligt, men vi mangler viden om, hvordan gener påvirker sygdomsforløbet. Nogle patienter slipper med milde symptomer, mens andre er mere uheldige og får brug for at få udskiftet et eller flere led med proteser. I min ph.d. undersøger jeg, om genetikken kan forklare noget af denne forskel. Konkret ser jeg på, om de genetiske associationer for artrose i knæ, hofter og tommelfingerens rodled er anderledes for patienter, som har haft brug for en operation, i forhold til patienter, som ikke har … og jeg kan godt røbe, at resultaterne ser spændende ud!”.

 

Hvad betyder det at være en del af en CAG?

“Jeg er uddannet læge, og det at bevæge mig fra klinikken ind på et lidt mere ”nørdet” forskningsområde har været udfordrende. Genetik er et felt, hvor vi er afhængige af et velfungerende samarbejde mellem forskere fra flere forskellige fagområder, og med forankringen i CAG ROAD har jeg følt mig bedre klædt på til at indgå i et sådant samarbejde. Som ph.d.-studerende har jeg særligt oplevet CAG ROAD’s styrke konkret ved de fire flotte symposier, der har været afholdt siden opstarten. For en ung forsker som mig har de givet enestående muligheder for at lære af nogle af de dygtigste på området, og særligt belysningen af emnet fra mange forskellige vinkler har været inspirerende. Jeg tror, vi har mange spændende projekter i vente fra CAG ROAD-samarbejdet!”.

Cecilie Henkel

 

10.05.2022

Artrose CAG ROAD om slidgigtArtrose CAG ROAD om slidgigt