Hvordan finder vi medicin, der præcist rammer blodkræft?

Kom med til GRATIS populærvidenskabeligt foredrag
den 22. juni 2022

 

Alle er velkomne, og du inviteres med indenfor til populærvidenskabelige oplæg, hvor du får indblik i forskning, fremskridt og fremtid på området. Kræft i blodet har rigtig mange former og er ofte tæt på unik for hver patient. Derfor skal behandlingen med lægemidler også tilpasses helt præcist til den enkelte. Deltag live eller online og hør mere den 22. juni.

Kom med til en eftermiddag med korte populærvidenskabelige foredrag for patienter med blodkræft og pårørende. Med oplæg, der sætter fokus på modtagerne og har plads til spørgsmål, giver vi indblik i, hvordan vi i Danmark arbejder på at forbedre diagnostik og behandling for de forskellige blodkræftsygdomme.

De fleste typer blodkræft har ikke stor effekt af de tiltag, som virker på solide tumorer, såsom stråleterapi og kirurgi. Derfor er målrettet medicin den vej forskningen går, og drømmen er at kunne lave målrettet behandling til hver patient.

For at samle og koordinere forskning og udvikling på området, blev Dansk forskningscenter for Præcisionsmedicin i Blodkræft oprettet i 2018 med støtte fra Knæk Cancer-midler.

Nu vil det nationale forskningscenter gerne invitere patienter og pårørende indenfor til at høre mere om den udvikling, der er sket på området de seneste år. Vi vil komme ind på, hvordan vi i Danmark kommer langt med bredt samarbejde – både nationalt og i Norden – og hvordan laboratorieforskning og registerdata anvendes, både nu og i fremtidens søgning efter specifik behandling, der passer til den enkelte type blodkræft.

Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål. Afslutningsvis vil vi byde alle deltagere på en forfriskning og en uformel snak, hvor der vil være mulighed for at møde og stille spørgsmål til forskerne.

Se det fulde program nedenfor. Du kan også downloade programmet i pdf ved at klikke her.

Tid: Den 22. juni 2022 kl 16:00- 18.20 – de sidste 30 min med mulighed for ekstra spørgsmål i uformel sammenhæng. Dørene åbner 15.45.

Sted: Lundbeck-Auditoriet på Biocentret, Biotech Research and Innovation Centre (BRIC) på Københavns Universitet.

Adresse: Ole Maaløes vej 5, 2200 København N.

Klik her for at se oversigt over Biocentret, hvor auditoriet findes på højre hånd i stueplan.

Tilmelding til dagen: Klik her for at tilmelde dig.

Online streaming på dagen: Klik på linket her, for at følge online streamingen fra ca. kl. 16 på dagen.

Program, Hvordan finder vi medicin, der præcist rammer blodkræft?, HEMATOLOGY
Invitation, Hvordan finder vi medicin, der præcist rammer blodkræft?, HEMATOLOGY
Artrose CAG ROAD om slidgigtDownload hæfte om de 18 CAGs i GCHSP