Kæmpe anerkendelse til CAG imPAct – Fysisk aktivitet og sport i klinisk medicin og det translatoriske forskningssamarbejde

Det tværgående forskningsmiljø på tværs af Institut for Idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital og Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet rangeres som verdens førende forskningsmiljø inden for idræt. Det fremgår af den netop udgivne internationalt anerkendte Shanghai Ranking, i kategorien ’Global Ranking of Sport Science Schools and Departments’. Det vækker glæde i den tværgående CAG-gruppe ‘CAG Fysisk aktivitet og sport i klinisk medicin’, som er en del af det tværgående samarbejde mellem universitet og hospital.

Om anerkendelsen og det translationelle forskningssamarbejde siger professor, overlæge, dr. med. Michael Kjær, der er leder af Institut for Idrætsmedicin og formand for CAG Fysisk aktivitet og sport i klinisk medicin (imPAct): ”Det er meget glædeligt med denne anerkendelse – ikke kun af den dybe historiske tradition for en kobling af forskning i idrætsfysiologi og medicin, som startede med August Krogh og Johannes Lindhard, men også et skulderklap til den integrative translationelle forskning som foregår mellem basale og kliniske forskningsmiljøer på såvel universitetsinstitutter som på universitetshospitalerne. Det er med stolthed, at vi bringer denne tradition videre”.

CAG Fysisk Aktivitet og Sport i Klinisk Medicin igangsætter translationel forskning i fysisk aktivitet i et direkte samspil mellem basal forskere og kliniske forskere. Samarbejdet styrker gensidig inspiration på tværs af hospitaler og universitets fakulteter/institutter og medføre en synergi mellem forskning, klinisk aktivitet og uddannelse i forbindelse med fysisk aktivitet i forebyggelse, sygdomsbehandling og genoptræning.

Læs mere om Fysisk aktivitet og sport i klinisk medicin (imPAct) 

Læs hele nyheden på Københavns Universitets hjemmeside

Shanghai Ranking ’Global Ranking of Sport Science Schools and Departments’

Greater Copenhagen Health Science PartnersDTU styrker det sundhedsteknologiske område - GCHSP