4 stærke forskningsenheder skal sikre hurtigere proces fra forskning til patientbehandling

De første Clinical Academic Groups blev præsenteret ved en lanceringsevent 12. juni.

 Flere politikere, direktører, forskere og andre interesserede havde den 12. juni fundet vej til 15. sal i det nye Mærsk Tårn ved Panum Instituttet. Her afholdte Region Hovedstaden og Københavns Universitet lancering af det nyetablerede samarbejde – Copenhagen Health Science Partners, og præsenterede ved samme lejlighed, de første fire Clinical Academic Groups (CAGs), som udgør kernen i samarbejdskonstellationen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen indledte lanceringen med at fortælle om, hvorfor det er så vigtigt for regionen, sundhedsforskningen og ikke mindst patienterne, at vi er i stand til at samarbejde på tværs af institutioner.

De fire første CAG’s skal være med til at sikre forskningsbaserede nybrud i patientbehandlingen, international profilering og samtidig understøtte general transformation af sundhedsvæsenet i regionen.

De fire områder der fokuseres på i de første fire CAG’s er: “Fysisk aktivitet og sport i klinisk medicin”, “Allergi”, “Præcisionsdiagnostik i kardiologi” og “Translationel hæmatologi”.

Der kan her på siden findes yderligere information omkring de første fire CAG’s. Siden vil løbende blive opdateret.

Læs pressemeddelelsen fra dagen her: Pressemeddelse – Lanceringsevent 12 juni

Lancering af CAGs, 12. juni 2017, Henrik Wegener, Flemming Dela, Michael Kjær, Hjalte AabergNNF, Center for Stem Cell Biology, Danstem, petriskål mellem to hænder med gummihandsker på, ansigt i baggrunden