Donation på 100 mio. fra Novo Nordisk Fonden skal forbedre behandling til patienter med hæmatologisk kræft

 

Den store bevilling fra Novo Nordisk Fonden, skal bruges til udvikling af den translationelle stamcelleforskning ved Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Biology, DanStem ved Københavns Universitet, i forskningsprogrammet “Programme for Translational Hematology” (PTH). Bevillingen skal bidrage til at omsætte centrets forskningsresultater til nye behandlingsmetoder af særlige typer af leukæmi og diabetes til gavn for patienterne.

PTH-programmet er resultatet af et flerårigt samarbejde mellem forskere i DanStem, Biotech Research and Innovation Centre (BRIC) Københavns Universitet, og Finsenlaboratoriet, samt Hæmatologisk afdeling på Rigshospitalet.

PTH-programmet danner grundlaget for den Clinical Academic Group i Translationel Hæmatologi, som ledes af professor Kristian Helin fra BRIC og professor og overlæge Kirsten Grønbæk, hæmatologisk afdeling Rigshospitalet. Med NNF-bevillingen samt etableringen af CAG’en ”translationel hæmatologi”, er PTH-programmet så stærkt funderet, at det er muligt at gøre det tilgængeligt for patienter på både Rigshospitalet, Herlev og Roskilde.

For yderligere information:

Pressemeddelelse – Novo Nordisk Fonden

Kontaktinformation
Professor Kristian Helin, kristian.helin@bric.ku.dk, tlf. 2875 5668
Professor og overlæge Kirsten Grønbæk, kirsten.groenbaek@regionh.dk, tlf. 3545 6086/3545 6080
Lancering af CAGs, 12. juni 2017, Sophie Hæstorp Andersen taler foran publikumNyhed, bevilling til præcisionsdiagnostik i cardiology, CARDIOLOGY, stetoskop oven på kardiogram