Mød ph.d.-studerende Bo Eitel Seiferheld

Mød ph.d.-studerende Bo Eitel Seiferheld

Bo Eitel Seiferheld,
Cand. Scient. Tech., ph.d.-studerende,
Institut for Materiale og Produktion,
Biomekanisk forskningsgruppen
Aalborg Universitet, Aalborg

seiferheld

I takt med at graden af artrose forværres igennem livet vil der forekomme modifikationer af leddet. Én af de helt store ændringer ses på bruskvævet, der langsomt nedbrydes. Nuværende diagnostiske muligheder er begrænset og baseret på røntgenbilleder, hvor det kan være svært at opdage tidlige stadier af artrose.

Formålet med mit ph.d.-projekt er derfor at undersøge nye metoder til, at opdage tidlige stadier af artrose hos knæpatienter. Det vil vi gøre ved at udvikle et arbejdsflow, baseret på magnetiske resonans-skanninger, der muliggør at man kan teste hvordan bruskvævet respondere til almindelige dagligdagsbelastninger ved at udsætte knæleddet for mekanisk belastning under skanningerne. Dette vil give os indsigt i hvordan bruskvævet deformeres under belastning, hvilket er fordelagtigt, da specielt bruskvævets mekaniske egenskaber har vist sig som en af de første biologiske tegn på, at brusken er påbegyndt en nedbrydningsproces. Tidligere diagnosticering vil resultere i bedre behandling af landets borgere.

Hvad betyder det at være en del af en CAG?

Interdisciplinært samarbejde er alt afgørende for at kunne løse komplekse problemstillinger, og mit medlemskab i CAG ROAD som ung forsker har gjort, at jeg er blevet integreret i et stærkt fagligt forskningsmiljø, med en afstemt fællesagenda. Det stærke samarbejde har åbnet døren for en bred vifte af perspektiver og tilgange, hvor jeg har kunne lade mig inspirere og spare med nogle af de dygtigste indenfor feltet. Samarbejdet har beriget min viden og muligheder for at skabe banebrydende opdagelser og bidrage til fremskridt inden for artrose forskning.

Download hæfte om de 18 CAGs i GCHSPCecilie Kølner Olsen