Mød ph.d.-studerende Kristine Rask Andreasen fra
CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)
CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)
Ph.d.-studerende:
Kristine Rask Andreasen,
læge, ph.d.-studerende,
Sports Orthopedic Research Center –
Copenhagen (SORC-C),
Ortopædkirurgisk Afdeling,
Amager og Hvidovre Hospital
Hvad går dit ph.d.-projekt ud på?
“Mit ph.d.-projekt handler om patienter, som lider af skulderinstabilitet. Tilstanden begynder typisk med et fald eller et træk i armen, hvor skulderen går af led. For mange patienter er det starten til et kronisk problem, hvor skulderen bliver ustabil og går af led gentagne gange. Vanligvis tilbyder vi genoptræning, og for nogle er det nok til at holde skulderen stabil, men mange har efterfølgende behov for en skulderstabiliserende operation. Vi ved, at langt de fleste, som får en operation, efterfølgende opnår en stabil skulder. Dog ved vi meget lidt om, hvad vi helt præcist ændrer på, når vi opererer, og om vi kan genskabe nogle af de samme effekter ved genoptræning (og dermed forebygge behovet for operation).
I min ph.d. undersøger jeg effekten af hhv. kikkertkirurgi og genoptræning på den signalering, der foregår mellem nerver, hjerne og muskler hos patienter med en ustabil skulder, og om bedring af denne signalering også fører til bedre skulderfunktion og nedsat behov for efterfølgende operationer”.
Hvad betyder det at være en del af en CAG?
“Jeg er uddannet læge – en uddannelse hvis primære fokus er på det kliniske arbejde frem for forskning. Derfor har det været altafgørende for mig at være en del af en CAG, med mange kompetencer inden for forskningen, men som også har en dagligdag i klinikken. Dét at være en del af CAG ROAD, har ud over exceptionel vejledning inden for den kliniske forskning også bidraget med forskellige kliniske perspektiver på patienten med den ustabile skulder, hvilket utvivlsomt er med til at højne kvaliteten – ikke bare af mit ph.d.-projekt, men også den øvrige forskning i afdelingen”.
Kristine Rask Andreasen
03.07.2023