Mød ph.d.-stud. Kristian R. L. Mortensen fra CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)

Mød ph.d.-studerende Kristian R. L. Mortensen fra
CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)

CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD)

Ph.d.-studerende:
Kristian R. L. Mortensen
Cand. Scient. Tech. i Idrætsteknologi,
ph.d.-studerende,
Ortopædkirurgisk afdeling,
Hvidovre Hospital

Ph.d.-studerende Kristian R. L. Mortensen, CAG ROAD

Hvad går dit ph.d.-projekt ud på?

“Når patienter med knæartrose har forsøgt alle alternative behandlinger uden held, indstilles mange til operation med indsættelse af et nyt knæled. Operation er meget hyppig; vi laver ca. 10.000 nye knæ i Danmark på årsbasis, og heldigvis bliver langt de fleste patienter meget tilfredse med deres nye knæ. Desværre er det ikke alle, der opnår et tilfredsstillende behandlingsresultat, og helt op til 20 % bliver aldrig glade for deres nye knæ. Derfor undersøger jeg, om udviklingen af nye knæproteser kan hjælpe de sidste
20 % til en bedre behandling.

Designet af nye knæled udvikles konstant, i et forsøg på at forbedre patienternes tilfredshed. I mit ph.d.-projekt vil vi konkret undersøge, om fornyelse af designet fører til bedre knæfunktion efter operation, om de nye proteser også er sikre at bruge samt om de nye proteser medfører, at patienterne bevæger sig som de gjorde på deres “naturlige” knæled”.

 

Hvad betyder det at være en del af en CAG?

“Jeg er uddannet langt fra sundhedsvæsnets kliniske hverdag, så den sparring og vejledning, som er tilgængelig i kraft af det tætte samarbejde i CAG Research in OsteoArthritis Denmark (ROAD), har været altafgørende for mig som ung forsker i artrose. Hvad end det er inden for kirurgi, avanceret billeddiagnostik, genoptræning eller den socioøkonomiske betydning af artrose i Danmark, så har CAG ROAD kompetencer inden for emnet. Det gør os i stand til at anskue artrose fra mange vinkler og giver muligheden for at målrette forskningen, så den besvarer ægte spørgsmål for virkelighedens patienter. I kraft af CAG ROAD er mit eget ph.d.-projekt også kommet til at afspejle virkeligheden på hospitalerne, og det styrker overførbarheden mellem forskningen og hverdagen, så vores resultater kan komme patienterne til gode, nationalt såvel som internationalt”.

Kristian R. L. Mortensen

 

26.06.2023

CAG om astma og inflammatoriske sygdomme - CHSPArtrose CAG ROAD om slidgigt