CAG i translationel hæmatologi får vokseværk med stor bevilling på 20 mio. til behandling af blodkræft

CAG i translationel hæmatologi udvider deres CAG-samarbejde til alle fem danske regioner og dækker således hele landet. Det sker som et led i en stor bevilling på 20 millioner kr. fra Kræftens Bekæmpelse, der gør det muligt at åbne et nationalt center for behandling af blodkræft.

De 20 millioner kommer fra Knæk Cancer, og betyder at det translationelle blodkræftprojekt kan udvides, således at patienter på tværs af landet får gavn af den platform der er opbygget på Københavns Universitet og Rigshospitalet.

CAG i translationel hæmatologi omfatter alle elementer fra basal biologi og grundforskning til behandling af patienter og udvikling af ny medicin. De 20 millioner vil styrke samarbejde mellem forskere og læger fra alle landets hæmatologiske afdelinger samt forskere fra Københavns Universitet.

Det er formand for CAG Translationel Hæmatologi, professor, overlæge dr med. på Rigshospitalet, Kirsten Grønbæk, som skal lede det nye center med navnet ’Dansk Forskningscenter for Præcisionsmedicin i Blodkræft’.

”Vi vil forbedre behandlingen, livskvaliteten og overlevelsen for patienter med blodkræftformerne MDS og AML. Det skal ske i et landsdækkende og koordineret samarbejde, så alle patienter får det samme tilbud om personlig medicin, uanset hvor de bor”, siger Kirsten Grønbæk.

CAG i translationel hæmatologi er en del af GCHSP-samarbejdet Greater Copenhagen Health Science Partners, og bygger på samarbejder mellem ledende basal- og kliniske forskere der beskæftiger sig med blodkræft. CAG’en skal videreudvikle integrationen af den basale forskning med den kliniske forskning og ligeledes sikre, at lægerne får en bedre forståelse af nye behandlingsmetoder mens basalforskerne får større viden om klinikken.

Netop et stærkt translationelt samarbejde på tværs af universiteter og hospitaler er kernen i GCHSP, som gennem en række specialiserede CAGs inden for vigtige sundhedsområder arbejder for en hurtigere og bedre patientbehandling. Det nye forskningscenter for behandling af blodkræft får hovedkvarter på Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) på Københavns Universitet.

Læs mere om CAG Translationel Hæmatologi

Læs hele artiklen om det nye center på Kræftens Bekæmpelse – Knæk Cancer

Hvad er ’Knæk Cancer’

Knæk Cancer er TV 2 og Kræftens Bekæmpelses fælles kampagne for at oplyse om kræft og samle penge ind til kræftsagen. Læs mere om Knæk Cancer

CAG informationsmøde GCHSPCAG opdager ny hjertesygdom